taart recepten
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
Aardbeientaart

Ingredi├źnten
Voor het deeg: (kapseldeeg)
125 gr. zelfrijzend bakmeel
4 eieren
125 gr. suiker
beetje zout
1 zakje vanillesuiker
geraspte citroenschil
Voor de vulling:
1 liter aardbeien uit blik (of verse)
2 zakjes vanillesuiker
aardappelzetmeel
┬╝ liter slagroom
50 gr. geroosterde amandelen
Bereiding:

Kapseldeeg: De eieren, suiker, zout, vanillesuiker, en citroenschil in een kom doen. De kom bovenop een pan kokend water zetten en het mengsel goed luchtig kloppen. Kom van het kokende water halen en langzaam mengen met het gezeefde bakmeel. In een ingevette springvorm van 24 cm. ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de vorm goed afkoelen en snijd hem dan in drie lagen.
Aardbeientaart: Bind het aardbeiensap met een beetje aardappelmeel en doe er vanillesuiker bij. (Aardbeienjam mag ook!) Snijd de aardbeien in stukjes en leg ze op de eerste en tweede laag. Gebruik je aardbeien uit blik, de aardbeien met een vork een beetje pletten. Leg de lagen weer op elkaar. Klop de slagroom op met een zakje vanillesuiker. Besmeer de rand en de bovenkant met slagroom. Druk voorzichtig de geroosterde amandelen langs de rand. Enkele aardbeien als versiering op de bovenkant en klaar is je aardbeientaart!


home
© leuke-verjaardag.nl, aardbeientaart recept, lekker aardbeientaart recept