gebak recepten
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
Apfelstrudel

Voor het deeg:
150 gr. bloem
15 gr. verse gist of
5 gr. gedroogde gist
50 ml. lauw water
1 ei
Voor de vulling
75 gr. krenten/rozijnen
1 pond appels in stukjes
(goudreinet of jonagold)
50 gr. sukadesnippers
75 gr. suiker
boter
Bereiding

Maak van de ingrediƫnten een stevig (brood)deeg en laat het zeker nog een half uur rijzen onder een vochtige doek. Maak van het deeg een langwerpige lap. Over de hele lengte de vulling van krenten/rozijnen, appels en sukadesnippers verdelen. Strooi hierover de suiker en wat gesmolten boter. Rol de lap dan voorzichtig op. Leg de Apfelstrudel op een bakblik dat flink is ingevet met boter. De bovenkant van de Apfelstrudel ook bestrijken met gesmolten boter, herhaal dit tijdens het bakken ook enkele keren. Ongeveer 1 uur bakken in een voorverwarmde oven van 150 graden.


home
© leuke-verjaardag.nl, apfelstrudel recept, lekker apfelstrudel recept