gebak recepten
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
Appelgebakjes

Ingrediƫnten
Voor het deeg:
350 gr. bloem
250 gr. boter
175 gr. suiker
beetje zout
Voor de vulling:
6 appels (in stukjes)
100 gr. suiker
handje rozijnen
kaneel
Bereiding:

Begin met het deeg want dit moet een uurtje in de koelkast opstijven. Kneed de ingrediƫnten tot een stevige (en een beetje plakkerige) deegbal en leg deze een uurtje in de koelkast. Doe de appelstukjes in een pan met een beetje boter, strooi er de suiker en kaneel over en bak het totdat de stukjes een beetje glimmend zijn. Haal de pan van het vuur en doe er de rozijntjes door. Laat dit mengsel afkoelen.
Bestrijk kleine zandtaartvormpjes met boter en strooi er een beetje paneermeel in. Maak een lap van de deegbal met een deegroller. Vul de vormpjes met kleine lapjes hiervan, even goed aandrukken op de bodem en randen. Leg de vulling op het deeg. Heb je nog deeg over leg dan reepjes hiervan kruislings over de vulling. Zo krijg je leuke kleine appeltaartjes. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt eitje. In een voorverwarmde oven van 175 graden, ongeveer 25 minuten bakken.


home
© leuke-verjaardag.nl, appelgebakje recept, lekker appelgebakje recept