taart recepten
aardbeientaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
Appeltaart

Ingredi├źnten
Voor het deeg:
300 gr. bloem
100 gr. witte basterdsuiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
150 gr. boter
Voor de vulling:
1 kilo geschilde appels in blokjes
eetlepel boter
2 eetlepels suiker
┬Ż eetlepel kaneel
2 eetlepels rozijntjes
Bereiding:

Begin met de vulling. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem, appeltjes erin doen en dan de suiker. Het geheel goed mengen. De appelstukjes zijn klaar wanneer ze glazig zijn en een beetje zacht aan de buitenkant. Van het vuur afhalen. De kaneel en rozijntjes mengen met de appelstukjes.
De bloem mengen met de boter, het ei, basterdsuiker en bakpoeder. Het gaat het handigste wanneer je de boter steeds in kleine blokjes toevoegt. Blijven kneden totdat het een stug vrij plakkerig deeg is. Het deeg daarna minstens een uur in de koelkast laten opstijven. Een springvorm van ongeveer 24 cm. invetten en bestrooien met paneermeel. Rol de helft van het deeg uit op een aanrechtblad (met bloem). De deeglap in de springvorm draperen en overtollig deeg wegsnijden. Beetje paneermeel op de bodem strooien en enkele gaatjes met een vork in de bodem prikken. Stort het appelmengsel in de vorm. Maak van het overgebleven deeg stroken en leg die kruislings over de vulling zodat een mooi rooster ontstaat. Bestrijken met ei voor een mooi kleurtje. De taart gaat 45 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden


home
© leuke-verjaardag.nl, appeltaart recept, lekker appeltaart recept