gebak recepten
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
Berlinerbollen

Ingrediƫnten
Voor het deeg:
250 gr. bloem
150 ml. lauwe melk
8 gr. gist
2 eieren
50 gr. basterdsuiker
beetje zout
Voor de vulling:
jam
Bereiding:

Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet hierin de lauwe melk waarin je de gist hebt opgelost. Strooi het zout niet in het midden maar langs de buitenrand. (zout en gist zijn een slechte combinatie) Kneed dit door vanuit het midden. Voeg als laatste de eieren (op kamertemperatuur) en de basterdsuiker toe. Laat het deeg minstens een uur afgedekt rijzen.
Rol het deeg uit tot een lap van 2-3 cm. dikte en steek daar rondjes uit van ongeveer 8 cm.. Vul de helft van de rondjes met de jam. Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en druk daar de andere rondjes op. Laat deze bolletjes nogmaals afgedekt een kwartier rijzen. Verhit een frituurpan tot 180 graden. Laat de bolletjes er voorzichtig in glijden en bak ze om-en-om in ongeveer 8 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken op een stukje keukenrol en bestrooi ze met poedersuiker terwijl ze nog warm zijn.


home
© leuke-verjaardag.nl, berlinerbol recept, lekker berlinerbol recept