gebak recepten
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
Engels Korstgebak

Ingrediƫnten
Voor het deeg:
400 gr. bloem
200 gr. boter
2 dl. water
beetje zout
Bereiding:

Engels korstgebak of pie-deeg is supersimpel en doet het prima in combinatie met vruchten of een hartige vulling. Het is in ieder geval eenvoudiger dan het maken van bladerdeeg. De hoeveelheden zijn simpel, de hoeveelheid bloem delen door 2 voor de hoeveelheid boter. Dus voor 200 gram bloem heb je 100 gram boter nodig. Gebruik altijd koude boter en ijskoud water. De hoeveelheid water is een schatting. Giet er steeds voorzichtig water bij totdat het een samenhangend deeg is. Doe het meel met een beetje zout in een kom en doe hierbij de in kleine blokjes gesneden boter. Voeg steeds een beetje water toe terwijl je kneed. Laat het deeg een uur in de koelkast opstijven.
Leuk recept voor o.a. kleine appelgebakjes. Rol het deeg uit tot een lap en vul daarmee kleine vormpjes die je vult met stukjes appel. Resterend deeg in kleine rolletjes over de appels leggen.


home
© leuke-verjaardag.nl, engels korstgebak recept, lekker engels korstgebak recept