gebak recepten
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
Frans Korstgebak

Ingrediënten
Het deeg:
200 gr. bloem
200 gr. boter
wat zout
100 ml. water (ong.)
Bereiding:

Frans korstgebak of bladerdeeg is ook zelf te maken. De bovenstaande ingrediënten zijn een voorbeeld. Je hebt altijd net zoveel boter als bloem nodig. Het water is nodig om van de boter en bloem een samenhangend deeg te maken, dat zal per bloemsoort verschillen. Snij de boter door de bloem, voeg steeds kleine scheutjes water toe om het een stevig deeg te maken. Maak een deegbal en laat die een uurtje in de koelkast opstijven. Rol de deegbal met een deegroller uit tot een vierkant lap. Vergeet niet bloem op het aanrecht te strooien tegen het plakken. Vouw de deeglap nu in drieën op. Eerst 1/3 van de deeglap omvouwen en daar weer 1/3 overheen vouwen. Rol de deeglap nu weer uit met de roller. Draai het deeg een kwartslag en vouw het weer in drieën op. Herhaal dit nog twee keer. Zo heb je enkele ‘lagen’ deeg gemaakt. Vouw het deeg na de laatste keer niet meer op. Je kunt nu de hoeveelheid bladerdeeg die je nodig hebt uit de deeglap snijden. Vers bladerdeeg kun je ten hoogste 2 dagen in de koelkast bewaren.


home
© leuke-verjaardag.nl, frans korstgebak recept, lekker frans korstgebak recept