snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hamsoesjes
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
loempia
mayonaise
pasteitjes
pikante soesjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
schotse eieren
vleeskroketten
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels
Frikandel

Ingrediënten:
300 gr. fijngemalen vlees
100 gr. broodkruim
peper/zout
nootmuskaat
2 theelepels ketjap manis
1 fijngesneden ui
Bereiding:

Het handigst is om alles in een keukenmachine te doen en tot een smeuïge massa laten kneden. Het vlees kan zowel kip- als rundvlees zijn of een combi van beide. Het broodkruim kun je natuurlijk vervangen door paneermeel. Maak van de massa langwerpige frikandellen. Sommige mensen ‘duwen’ overigens het mengsel door een langwerpige buis voor een mooi resultaat. Doe de frikandellen onmiddellijk in kokend water tot ze gaar zijn, ongeveer in 10 minuten. Daarna kun je ze invriezen, in de koelkast bewaren voor korte tijd of gelijk frituren. In een frituurpan van 180 graden ongeveer 5 minuten.


home
© leuke-verjaardag.nl, frikandel recept, lekker frikandel recept