vis recepten
garnalenbroodjes
garnalensoesjes
haringbroodje
kreeftcocktail
makreelbroodje
paling op toast
viskroketten
zalmslaatje
Garnalenkroketten

Ingrediƫnten
Voor de ragout :
200 gr. garnalen (fijngehakt)
250 ml. visbouillon
35 gr. boter
35 gr. bloem
zout
peper
kerrie
peterselie
Voor het paneren:
ei
bloem
paneermeel
Bereiding:

Fruit de ui even in een beetje boter. Laat de rest van de boter smelten. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren. De visbouillon langzaam in het pannetje met het bloemmengsel doen. Flink blijven roeren. Tenslotte de garnalen in de ragout even mee laten warmen. Op smaak brengen met zout, peper, kerrie en peterselie. Smeer de dikke ragout op een groot plat bord en laat het afkoelen. De afgekoelde ragout nog minstens een uurtje op laten stijven in de koelkast.
Maak kleine kroketjes van de afgekoelde massa. Haal de kroketjes door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. In een frituurpan van 180 graden in ongeveer 5 minuten bruin bakken. Goed laten uitlekken op een stukje keukenrol.


home
© leuke-verjaardag.nl, garnalenkroketten recept, lekker garnalenkroketten recept