vis recepten
garnalenbroodjes
garnalenkroketten
haringbroodje
kreeftcocktail
makreelbroodje
paling op toast
viskroketten
zalmslaatje
Garnalensoesjes

Ingrediënten
voor het deeg:
40 gr. boter
50 gr. bloem
100 ml. water
zout
2 eieren
voor de vulling:
250 ml. melk
20 gr. boter
20 gr. bloem
100 gr. garnalen
zout/peper
peterselie
Bereiding:

Begin met het maken van de soesjes. Breng het water aan de kook met het zout en laat de boter hierin smelten. In één keer het meel toevoegen en goed blijven roeren met een houten lepel. Haal de pan van het vuur. Doe de eieren bij het mengsel en blijf roeren. Er ontstaat zo een mooie glanzende bal deeg die makkelijk van de pan loslaat. Maak hiervan 16 tot 20 kleine soesjes op een vel bakpapier. In een voorverwarmde oven van 220 graden ongeveer in 15 minuten goudbruin bakken. De soezen eerst 10 minuten laten afkoelen in een ongeopende oven, daarna de ovendeur op een kier zetten.
Voor de vulling laat je de boter smelten in een pan met dikke bodem, de boter niet bruin laten worden. Doe hierbij de bloem terwijl je goed door blijft roeren. Voeg hier de melk bij en laat de saus even inkoken. Nu kunnen de gewassen garnalen bij de vulling. Op smaak brengen met peper, zout en peterselie. Eventueel kun je nog 50 gram geraspte kaas bij de soesjesvulling doen. Vul de soesjes met het garnalenmengsel.


home
© leuke-verjaardag.nl, garnalensoesjes recept, lekker garnalensoesjes recept