snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
frikandel
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
loempia
mayonaise
pasteitjes
pikante soesjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
schotse eieren
vleeskroketten
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels
Hamsoesjes

Ingrediënten:
voor de soesjes:
200 ml. water
85 gr. boter
100 gr. bloem
3 eieren
zout
voor de vulling:
250 ml. melk
20 gr. boter
20 gr. bloem
15 gr. geraspte kaas
75 gr. ham
zout/peper
Bereiding:

Begin met de soesjes. Breng het water aan de kook met de boter en het zout. Voeg in één keer de bloem toe en blijf goed roeren met een houten lepel. Haal de pan van het vuur en roer er de eieren door. Maak op een ingevet (of met bakpapier bekleed) bakblik kleine soesjes. Ongeveer twintig minuten in een oven van 200 graden. Wanneer de soesjes goudbruin zijn, dan zijn ze gaar. Met de ovendeur op een kier af laten koelen.
Roer in een pan met dikke bodem de boter en bloem door elkaar, voeg er dan langzaam de melk bij en blijf goed roeren. De saus een minuut of 5 in laten koken. Haal de pan dan van het vuur en laat de saus afkoelen. Vermeng de afgekoelde saus met de geraspte kaas, de in kleine blokjes gesneden ham. Kruiden met peper en zout naar smaak. Vul de soesjes met dit ham/kaas mengsel.


home
© leuke-verjaardag.nl, hamsoesjes recept, lekker hamsoesjes recept