taart recepten
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
Harde hazelnoottaart

Ingrediënten
Voor het deeg:
250 gr. gemalen hazelnoten
100 gr. bloem
250 gr. boter
175 gr. basterdsuiker
Voor de vulling:
175 gr. boter
100 gr. poedersuiker
4 eetlepels koffie-extract
Bereiding:

Maak een deeg van de hazelnoten, bloem, boter en basterdsuiker. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast. Verdeel het deeg in drieën. Iedere laag wordt afzonderlijk gebakken. Vul een ingevette springvorm van 25 cm. met 1/3 van het deeg. Bakken in een voorverwarmde oven van 25 graden in ongeveer een half uur. Laat de drie lagen goed afkoelen.
Maak de vulling met boter en poedersuiker. Klop de boter en poedersuiker tot room en voeg enkele druppels koffie-extract toe. Bestrijk twee lagen met de crème en leg ze op elkaar. Bestrijk daarna de randen met crème. Heb je nog wat gemalen amandelen over? Rol dan de randen door de hazelnoten. Bestrijk daarna de bovenkant ook met crème en voor een feestelijke afwerking kun je wat toefjes slagroom op de bovenkant spuiten.


home
© leuke-verjaardag.nl, harde hazelnoottaart recept, lekker harde hazelnoottaart recept