kaas recepten
kaasballetjes met roggebrood
kaasbitterballen
kaasblokjes
kaasbroodjes
kaasdominos
kaaskroketten
kaassouffle
kaasstengels
kaastoastjes
kaastoastjes met spek
kaastruffels
Kaassoesjes

Ingrediënten:
Voor het soesjesdeeg:
200 ml. water
85 gr. boter
100 gr. bloem
zout
3 eieren
voor de vulling:
250 ml. melk
20 gr. boter
20 gr. bloem
75 gr. geraspte kaas
peper/zout
nootmuskaat
Bereiding

Het water aan de kook brengen met het zout en de boter. Wanneer de boter is gesmolten in één keer de bloem erbij doen en met een houten lepel flink blijven roeren. Het deeg wordt tenslotte een bal die makkelijk van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur. Laat het deeg een beetje afkoelen en doe er daarna één voor één de eieren bij. Maak van dit deeg kleine soesje op een ingevet bakblik. In een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 25 minuten bakken. De soesjes zijn klaar wanneer ze een mooi bruin kleurtje hebben.
Verwarm voor de vulling de boter in een pan met dikke bodem. De boter mag niet bruin worden. Doe hierbij de bloem en blijf goed roeren. Voeg hierbij tenslotte de (lauwe) melk. Laat dit mengsel een minuut of 10 inkoken. Haal de pan van het vuur en strooi er de kaas door. Kruid dit mengsel maar voorzichtig met het zout, wanneer je pittige kaas gebruikt kan het allemaal een beetje te zout worden. Vul de soesjes met dit mengsel. Vind je dit allemaal wat te omslachtig dan kun je ook 250 ml. slagroom met geraspte kaas mengen en dit als vulling gebruiken. De slagroom zonder suiker opkloppen.


home
© leuke-verjaardag.nl, kaassoesjes recept, lekker kaassoesjes recept