snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
frikandel
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hamsoesjes
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
mayonaise
pasteitjes
pikante soesjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
schotse eieren
vleeskroketten
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels
Loempia

Ingrediënten:
voor de vulling:
200 gr. witte kool
2 teentjes knoflook
100 gr. taugé
1 prei
200 gr. vlees
(magere runderlappen of kip)
1 eetlepel ketjap manis
loempiavellen:
kant-en-klaar of
200 gr. bloem
5 dl. water
zout
1 ei
Bereiding:

Maak van de bloem, het water, ei en zout kleine dunne ‘pannenkoekjes’. Laat ze niet bruin worden maar keer ze om zodra de bovenkant droog is. Snijd de prei in ringen, het vlees in kleine blokjes. Bak het vlees met de ui en de knoflook even snel aan. Voeg er dan de witte kool bij en laat het geheel even in de boter smoren. Tegen het aanbranden kun je een klein scheutje water bij het baksel doen. Als laatste de taugé even mee laten smoren en een scheutje ketjap manis bij de vulling doen.
Leg de vulling in het midden van een pannenkoekje of loempiavel en vouw het dicht. Als ‘lijm’ gebruik je eiwit. Bakken in een vrij hete frituurpan tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.


home
© leuke-verjaardag.nl, loempia recept, lekker loempia recept