snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
frikandel
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hamsoesjes
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
loempia
pasteitjes
pikante soesjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
schotse eieren
vleeskroketten
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels
Mayonaise

Ingrediënten:
2 eierdooier
1 ½ eetlepel wijnazijn
½ theelepel witte peper
zout
½ theelepel mosterd
250 ml. (olijf)olie
Bereiding:

Het belangrijkste is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Begin met het loskloppen van het eiwit met de azijn, peper, zout en mosterd. Dan komt de grote uitdaging. Voeg de olie in druppels toe terwijl je goed blijft roeren. Een mixer is hier echt geen overbodige luxe want je hebt een vrije hand nodig om dit te doen. Wanneer je een dikke, romige massa hebt gemaakt is de mayonaise klaar!
Het klinkt heel simpel maar je zal niet de eerste zijn die de mayonaise ziet schiften terwijl je zo netjes aan het mengen bent. Een oplossing hiervoor is het toevoegen van 1 tot 2 eetlepels warm water. Lukt dit niet, klop dan een eierdooier los in een andere kom en doe hier langzaam de geschifte mayonaise bij.


home
© leuke-verjaardag.nl, mayonaise recept, lekker mayonaise recept