taart recepten
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
Mokkataart

Voor het deeg:
4 eieren
125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. suiker
beetje zout
geraspte citroenschil
Voor de crème:
175 gr. boter
100 gr. poedersuiker
4 eetlepels koffie-extract
50 gr. hagelslag
Bereiding

De eieren, suiker, geraspte citroenschil en het zout in een kom die boven een pan kokend water staat mixen. Het mengsel moet een beetje lauw worden. Haal de kom dan van het kokend water en mix het nog even goed door. Zeef het bakmeel en klop het luchtig door het boter/eimengsel. Doe het deeg in een ingevette bakvorm van ca. 25 cm. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Laat de taartvorm goed afkoelen. Snijd hem daarna in 2 of 3 lagen.
Roer in een verwarmde kom de boter met de poedersuiker tot room. Voeg als laatste de koffie-extract toe. Bestrijk de lagen met de crème, behalve de bovenste. Leg de lagen op elkaar. Bestrijk de randen met de crème en rol deze door de hagelslag. Of druk de hagelslag voorzichtig tegen de randen aan. Bestrijk tenslotte de bovenkant met de crème. Eventueel kun je de bovenkant nog versieren met geroosterde amandelen.


home
© leuke-verjaardag.nl, mokkataart recept, lekker mokkataart recept