gebak recepten
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
roomhoorn
roomsoes
tompouce
Moorkoppen

Ingrediënten
Voor het deeg:
200 ml. water
85 gr. boter
100 gr. bloem
beetje zout
3 eieren
Voor de vulling:
slagroom
voor de glazuur:
200 gr. poedersuiker
3 lepels cacao
water
Bereiding:

Begin met het soezendeeg. Breng het water aan de kook met de blokjes boter en het zout. De boter moet zijn opgelost voordat je in één keer de bloem erbij doet. Flink blijven roeren totdat het deeg van de randen en bodem loslaat. Pan van het vuur halen en de eieren er één voor één doorheen roeren. Het wordt een mooie glimmende bal. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Maak met een spuitzak mooie soesjes op het bakpapier. We nemen aan dat je net als wij van flinke roomsoezen houdt, dus in een voorverwarmde oven van 200 graden, 20 minuten bakken. Als de soezen mooi bruin zijn de ovendeur nog 10 minuten dicht houden. Daarna af laten koelen met de ovendeur op een kier.
De afgekoelde soezen vullen met slagroom. Voor het glazuur de poedersuiker en cacao mengen en heel voorzichtig water toevoegen totdat een glanzende (maar stevige) glazuur ontstaat. Je kunt ook pure chocolade met een (heel klein) beetje water au bain-marie opwarmen. Giet de glazuur over de moorkoppen.


home
© leuke-verjaardag.nl, moorkop recept, lekker moorkop recept