snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
frikandel
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hamsoesjes
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
loempia
mayonaise
pasteitjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
schotse eieren
vleeskroketten
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels
Pikante soesjes

Ingrediënten:
voor de soesjes:
85 gr. boter
200 ml. water
100 gr. bloem
3 eieren
zout voor de vulling:
250 ml. slagroom
100 gr. geraspte kaas
peper
paprikapoeder
Bereiding

Breng voor de soesjes het water met de boter en het zout aan de kook. Meng in één keer de bloem er doorheen terwijl je goed blijft roeren. Haal de pan van het vuur en laat de deegbal even afkoelen. De eieren er één voor één doorheen roeren. Als het goed is heb je nu een mooie glimmende deegbal gemaakt. Maak hiervan kleine soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Op 200 graden ongeveer een half uur bakken. De soesjes moeten goudbruin zijn.
Meng de opgeklopte slagroom (zonder suiker) met de kaas en kruid het mengsel met peper en paprikapoeder. Hiermee kun je de soesjes vullen.


home
© leuke-verjaardag.nl, pikante soesjes recept, lekker pikante soesjes recept