gebak recepten
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomsoes
tompouce
Roomhoorns

Ingrediënten
Voor het deeg:
6 plakjes bladerdeeg
Voor de vulling:
banketbakkersroom of
slagroom
Ook belangrijk:
roomhoornvormpjes
Bereiding:

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestrooid blad. Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige lap van zo’n 40 cm. in de lengte. Snijd hieruit langwerpige repen. Smeer de roomhoornvormpjes in met boter. Rol de repen om de vormpjes , begin onderaan. Zorg dat de repen elkaar overlappen. Smeer de roomhoorns in met een losgeklopt ei en bestrooi ze daarna met suiker of poedersuiker. In een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin bakken.
Nadat ze zijn afgekoeld haal je voorzichtig de vormpjes uit de hoorntjes. De roomhoorntjes kun je vullen met slagroom of banketbakkersroom maar ook met verschillende soorten fruit.


home
© leuke-verjaardag.nl, roomhoorn recept, lekker roomhoorn recept