gebak recepten
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
tompouce
Roomsoezen

Ingrediënten
Voor het deeg:
200 ml. water
100 gr. bloem
85 gr. boter
3 eieren
beetje zout
Voor de vulling:
banketbakkersroom of
slagroom
evt. kleine stukjes zacht fruit
Bereiding:

Breng het water aan de kook in een pan met dikke bodem. Doe er de in klontjes gesneden boter bij en het zout. Laat de boter oplossen. In één keer de gezeefde bloem toevoegen en goed blijven roeren met een houten lepel. Het deeg is klaar wanneer het als een bal op de bodem ligt en makkelijk loslaat. Haal de pan van het vuur en laat de deegbal even een beetje afkoelen. Roer de eieren er één voor één door. Verwarm een oven voor op 200 graden. Doe het deeg in een spuitzak en spuit soesjes op een ingevet bakblik of op een bakblik bekleed met bakpapier. Houd voldoende afstand want soesjes zetten uit. Ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat de soesjes na de baktijd even 10 minuten met rust in de oven en laat ze daarna afkoelen met de ovendeur op een kier. Vul de soesjes aan de onderkant met slagroom of banketbakkersroom. Soesjes kun je ook prima vullen met kleingesneden fruit met room. Het makkelijkste gaat dit door de soesjes doormidden te snijden (of te knippen).


home
© leuke-verjaardag.nl, roomsoes recept, lekker roomsoes recept