snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
frikandel
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hamsoesjes
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
loempia
mayonaise
pasteitjes
pikante soesjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
vleeskroketten
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels
Schotse eieren

Ingrediƫnten:
250 gr. gehakt
peper/zout
nootmuskaat
2 beschuiten
1 ei
3 hardgekookte eieren
voor het paneren:
losgeklopt eiwit
paneermeel
Bereiding

Meng het gehakt met het ei, de beschuiten en de kruiden. Maak van dit mengsel een rechthoekige platte lap. Leg hier de hardgekookte eieren op, vouw het gehakt om de eieren. Ieder ei moet volledig door het gehakt bedekt zijn. Haal de ballen door paneermeel, dan door eiwit en tenslotte weer door paneermeel. In een pan ongeveer een half uur braden. Voeg eventueel een beetje water toe wanneer de ballen te bruin worden. Heel zijn de eieren een beetje veel als snack maar in plakjes gesneden op een schaal zijn ze een leuke aanvulling.


home
© leuke-verjaardag.nl, schotse eieren recept, lekker schotse eieren recept