vis recepten
garnalenbroodjes
garnalenkroketten
garnalensoesjes
haringbroodje
kreeftcocktail
makreelbroodje
paling op toast
zalmslaatje
Vis kroketten

Ingrediƫnten
200 gr. visfilet
bv. panga of koolvis
35 gr. boter
35 gr. bloem
250 ml. visbouillon
zout/peper
citroensap
peterselie
Voor het paneren:
bloem
paneermeel
2 losgeklopte eieren
olie
Bereiding:

Smelt de boter in een pan met dikke bodem. De boter niet bruin laten worden. Doe hierbij de bloem en blijf flink roeren. In delen de bouillon toevoegen. Laat dit even inkoken zodat een dikke saus ontstaat. Doe de vis in de saus en kruid het geheel met een beetje citroensap, peper, zout en peterselie. Smeer dit mengsel uit op een bord en laat het afkoelen. Het afgekoelde mengsel minstens een uur laten opstijven in de koelkast.
Klop 2 eieren los in een diep bord. In twee andere borden de paneermeel en de bloem strooien. Maak van het vismengsel kleine kroketjes. Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. In een frituurpan van ca. 180 graden 5 minuten frituren en daarna goed uit laten lekken in een vergiet bekleed met een servet of een stukje keukenrol.


home
© leuke-verjaardag.nl, viskroketten recept, lekker viskroketten recept