snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
frikandel
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hamsoesjes
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
loempia
mayonaise
pasteitjes
pikante soesjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
schotse eieren
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels
Vleeskroketten

Ingredi├źnten:
200 gr. gaar rundvlees
250 ml. bouillon
35 gr. bloem
35 gr. boter
2 ┬Ż geweekte blaadjes gelatine
1/2 gesnipperde gefruite ui
1 gare wortel in plakjes
tijm
peper/zout
peterselie
voor het paneren:
losgeklopt eiwit
paneermeel
Bereiding

Smelt de boter in een pan met dikke bodem, doe er de bloem bij tot er een stevig papje ontstaat. Roer hier langzaam de bouillon bij. Laat het mengsel een minuut of 10 inkoken. Haal de pan van het vuur en doe er de geweekte gelatine bij. Doe het vlees bij de massa, de wortel, gefruite uitje en de kruiden. Laat het geheel nu afkoelen, zet de vulling wanneer hij is afgekoeld minstens een uur in de koelkast.
Vorm van het afgekoelde mengsel kleine kroketjes. Wentel deze eerst door paneermeel, dan door het losgeklopte ei en tenslotte weer door het paneermeel. Laat een frituurpan opwarmen tot 180 graden. De kroketjes in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken.


home
© leuke-verjaardag.nl, vleeskroketten recept, lekker vleeskroketten recept