taart recepten
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
Vruchtenpie

Voor het deeg:
200 gr. bloem
100 gr. boter
beetje zout
water
Voor de vulling:
Vruchtjes, vers of blik
Bereiding:

Doe de gezeefde bloem in een schaal met het zout. Snijd de boter in kleine stukjes en doe dit bij de bloem. Kneed het met koude handen goed door. Voeg kleine beetjes koud water toe totdat een samenhangend deeg is ontstaan. Maak van het deeg een bal en laat het minstens een half uur in de koelkast opstijven. Rol het daarna uit op een aanrechtblad dat flink is bestrooid met bloem. Maak een ronde lap die over de randen van de ingevette pie-vorm heen gaat. (Je kunt een echte pie-vorm aanschaffen maar iedere lage vorm kan ook.) Leg de deeglap over de vorm en laat de randen gewoon over de vorm heen hangen.
Doe de vulling in de vorm. Het is een vruchtenpie!: verse vruchten of vruchten uit blik. Snijd het overtollige deeg bij de randen weg en maak daar weer een bal van. Maak de randen van de taart nat met een beetje water. Maak nu van het overgebleven deeg weer een ronde lap die op de pievorm past. Leg de lap over de vruchten en druk de randen even goed op elkaar. Knip (of snijd met een heel scherp mes) er enkele ronde vormen uit. Bestrijk de taart met een losgeklopt ei voor een mooi kleurtje. In een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 40 minuten laten bakken.


home
© leuke-verjaardag.nl, vruchtenpie recept, lekker vruchtenpie recept