taart recepten
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
zachte hazelnoottaart
Vruchtentaart

Voor het deeg:
125 gr. bloem
75 gr. boter
60 gr. basterdsuiker
½ ei
Voor de vulling:
vruchten uit blik of
verse vruchten
evt. slagroom
Bereiding

Kneed alle ingrediënten van het deeg samen tot een samenhangende (enigszins klevende) bal. Laat het deeg minstens een uur in de koelkast opstijven. Bestrooi een aanrechtblad flink met bloem en rol de deegbal uit tot een ronde lap met een deegroller. Vet een taartvorm ( 22 cm.) in met boter en strooi er paneermeel in. Leg de deeglap voorzichtig in de taartvorm. Voor de volledigheid, een lage vorm die je misschien ook voor boterkoek of quiche gebruikt. Druk de bodem en de randen even aan. Knip een cirkel uit een vel bakpapier, de cirkel moet iets groter zijn dan de vorm. Leg het papier op de vorm en vul de vorm met een ‘blinde’ vulling. Iedereen heeft wel z’n favoriet blinde vulling maar de goedkoopste zijn waarschijnlijk gedroogde peulvruchten. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden in 30 minuten gaar. (De laatste 10 minuten nog even zonder de ‘blinde’ vulling.) De vorm goed laten afkoelen voordat je hem gaat vullen.
Vul de taart met verse vruchten of vruchten uit blik. Wanneer je het sap van de vruchten uit blik ook wilt gebruiken, dik het dan wel even in. Overigens een vlaaivulling (kant-en-klaar) kun je ook prima gebruiken. Natuurlijk versieren met een paar toeven slagroom, het is tenslotte een feesttaart!


home
© leuke-verjaardag.nl, vruchtentaart recept, lekker vruchtentaart recept