Biscuittaart met hazelnoten
Voor het deeg:
4 eieren
125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. suiker
beetje zout
Voor de vulling:
5 dl. banketbakkersroom
50 gr. gemalen hazelnoten
Glazuur:
150 gr. poedersuiker
paar druppels koffie-extract
|
Bereiding
De eieren, suiker, geraspte citroenschil en het zout in een kom mixen die boven een pan kokend water staat. Haal de kom van het kokend water en mix het nog even goed door. Zeef het bakmeel en klop het luchtig door het mengsel. Doe het deeg in een ingevette bakvorm van ca. 25 cm. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Laat de taartvorm goed afkoelen. Snijd hem daarna in 3 lagen.
Vermeng de banketbakkersroom met 50 gr. gemalen amandelen. Strijk de bakkers/amandelroom over de twee onderste lagen en plaats de drie lagen weer op elkaar. Maak de glazuur van de poedersuiker met enkele druppels koffie-extract. Bestrijk de hele taart met de glazuur. Versier de bovenkant van de taart met enkele hele hazelnoten.
|