leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
griezel spelletjes
hollywood spelletjes
disco spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
ridder spelletjes
prinsessen spelletjes
piraten spelletjes
hello kitty spelletjes
heksen spelletjes
voetbal spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Cupcake verjaardag spelletje, lekkere cupcakes bakken en versieren. Kinderen bakken graag, spelenderwijs kun je ze bij een kinderverjaardag leren hoe ze zelf heerlijke cupcakes kunnen bakken en hoe ze cupcakes kunnen versieren.

Cupcakes bakken

Je kunt de cupcakejes zelf bakken of kant-en-klaar kopen. Je hebt ongeveer 4 cupcakejes nodig per kind. Je kunt ook samen met de kinderen gaan bakken maar bedenk dan wel dat de cakejes goed moeten zijn afgekoeld wil je ze kunnen versieren.

Het recept voor cupcakejes: 200 gram boter (kamertemperatuur), 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren (kamertemperatuur). De suiker en boter romig kloppen met een mixer, langzaam het bakmeel toevoegen en één voor één de eieren. Cupcakevormpjes voor 2/3 vullen met het beslag en in een voorverwarmde oven van 150 graden 25 minuten bakken. (Dit is ongeveer voor 12 cupcakejes)

Versieren van cupcakejes: Versieren kun je met glazuur, botercrème, fondant of marsepein. Daarnaast natuurlijk met smarties, hagelslag, eetbare glitters, tumtum, kleine chocolaatjes, vormpjes gemaakt van fondant of marsepein, enz.. Glazuur maak je vrij eenvoudig door poedersuiker te vermengen met (een heel klein) beetje water. Wil je gekleurd glazuur dan vermeng je de poedersuiker met ranja of je voegt er een voedingskleurstof aan toe. Botercrème maak je door 250 gram poedersuiker te mengen met 250 gram roomboter en 2 tot 3 eetlepels heet water. Marsepein of fondant koop je in allerlei leuke kleurtjes in de winkel.Cupcakejes versieren

Ten eerste wanneer je met fondant of marsepein gaat versieren denk dan even aan het volgende. De basis van marsepein is amandelen, de basis van fondant is suiker. Kinderen met een notenallergie mogen geen marsepein. Verder is het een kwestie van smaak, het ene kind houdt meer van marsepein de ander meer van fondant. Overigens zijn restjes marsepein iets makkelijker te bewaren, fondant wordt sneller hard. Marsepein is duurder dan fondant. Je koopt het in speciaalzaken maar veel supermarkten verkopen het ook (in vooral december) of kijk eens bij de Jamin of Xenos.

Je kunt figuurtjes kneden van de marsepein of fondant maar je kunt er ook vormpjes uitsteken. Daarvoor heb je enkele deegrollers nodig die je bestrooit met poedersuiker tegen het plakken. (Vergeet ook niet om de tafel te bestrooien met poedersuiker!) Er zijn speciale uitsteekvormpjes voor marsepein of fondant maar je kunt ook kleivormpjes gebruiken. Met glazuur plak je de figuren op de cupcakejes.

Natuurlijk willen de kinderen ook thuis laten zien wat ze gemaakt hebben. Er zijn speciale cupcakedoosjes te bestellen of vraag doosjes bij de plaatselijke bakker. Heb je witte doosjes (en tijd over) dan kun je de kinderen de doosjes laten versieren.


home
© leuke-verjaardag.nl, cupcake verjaardag spelletje, lekkere cupcakes bakken, cupcakes versieren