leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
griezel spelletjes
hollywood spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
ridder spelletjes
prinsessen spelletjes
cupcake spelletjes
piraten spelletjes
hello kitty spelletjes
heksen spelletjes
voetbal spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Disco spelletjes, leuke disco spelletjes brengen ons terug naar de jaren 70 en 80, oude disco tijden herleven.

Twister! : Ga terug in de tijd met Twister! Laat je gasten in een menselijk knoop veranderen met dit spel uit de jaren ’70. Draai het wiel maar en handen/voeten op de goede kleur zetten. Wie blijft het langste ‘overeind’. Hilarisch spel dat weinig voorbereiding kost, alleen het spel aanschaffen.

Karaoke: Wie kent nog de muziek uit de jaren ’70 & ’80 en kan een geweldig optreden weggeven? Het is leuk om voor het beste optreden een prijs weg te geven. Denk aan ‘de beste zang’, ‘beste performance’ of de ‘beste look-a-like’. Wie gaat de beste karaoke Barry White, James Brown of Donna Summer worden?Rubiks kubus: Voor wie even rustig onderuit (op een zitzak) een puzzel op wil lossen! Wie kan het snelst de puzzel oplossen? Of, wanneer dit te moeilijk is, wie heeft het snelst één kleur goed? Ken je deze nog?: Je verdeelt de gasten hiervoor in groepjes maar individueel spelen kan ook wanneer je niet te veel gasten hebt. Laat een (heel) klein stukje van een populaire hit uit de jaren ’70 of ’80 horen en laat de gasten raden wie dit heeft gezongen. De liedjes zijn vaak nog wel bekend maar de uitvoerende artiest is net iets moeilijker.

Triviant: Wanneer je dol bent op de jaren ’70 en ’80 dan weet je vast veel over deze tijd. Maak quizvragen die gaan over deze jaren, muziek is natuurlijk leuk maar denk ook aan tv-series en films.De fles draaien: Eén van de populairste kusspelletjes uit de jaren ’80! Iedereen gaat in een kring op de vloer zitten met een fles in het midden. Wijs iemand aan die moet beginnen. De eerste geeft een draai aan de fles zodat hij rondtolt. Daarna moet hij/zij diegene kussen die aangewezen wordt door de flessenhals. (Een variant is om diegene te omhelzen maar wanneer dat niet snel genoeg gebeurt moet er toch echt gekust worden!)

Best verkleed: Het past bij een jaren ’70-’80 feest, kleding aantrekken die bij die tijd hoort. Wie heeft dit het best gedaan? Laat je gasten beslissen en vraag ze om in de loop van de avond briefjes in te leveren met de naam van hun favoriet.


home
© leuke-verjaardag.nl, disco spelletjes, leuke disco spelletjes