leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
hollywood spelletjes
disco spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
ridder spelletjes
prinsessen spelletjes
cupcake spelletjes
piraten spelletjes
hello kitty spelletjes
heksen spelletjes
voetbal spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Griezel spelletjes, leuke griezel spelletjes. Griezel spelletjes vol horror en griezelige zaken voor een griezelig leuke verjaardag.

De doos van Pandora: Het is een spel om iedereen in de juiste stemming te brengen al vergt het enige voorbereiding. Je hebt vier dozen nodig, kies voor grote dozen waar gasten echt hun hand in kunnen steken. Zet in iedere doos een grote schaal met inhoud. Eén doos is de ‘nare’ doos (met bijvoorbeeld een schaal ijswater), één doos is de ‘gruwelijke’ doos (je zou kunnen kiezen voor een schaal levende wormen maar spaghetti met veel ketchup mag ook), één doos is de ‘enge’ doos met bijvoorbeeld een schaal met gelatine en mandarijnpartjes) de laatste doos is de ‘vriendelijke’ doos met watten of veertjes). Wie durft zijn/haar hand in een doos te steken?

Zwarte kattenjacht: Maak zwarte katten van karton of gewoon kaartjes met afbeeldingen van zwarte katten. Verstop de katten door het hele huis. Geef de heksjes een mandje en laat ze speuren naar zwarte katten. Welk heksje vindt de meeste?Dodelijke knipoog: Kinderen vinden het een geweldig spel maar ook volwassenen kunnen zich er tijden mee vermaken. Je kunt het spelen met een paar spelers maar ook met een grote groep. Eén speler wordt in het geheim ‘benoemd’ tot ‘moordenaar’. Het speelt het handigst in een kring of rond een tafel. De ‘moordenaar’ knipoogt naar een gast die met veel kabaal ‘dood’ mag neervallen. De anderen moeten raden wie de ‘moordenaar’ was. Wie het denkt te weten roept hard ‘getuige!’ en mag één keer raden. Is het fout dan is de ‘getuige’ ook vermoord en gaat het spel nog een (paar) keer door. Het spel eindigt wanneer de ‘moordenaar’ is geraden.

Horror-alcohol: Een echte klassieker! Je hebt hiervoor niet meer nodig dan een horrorfilm en (veel) alcoholische drankjes. Spreek van tevoren af wanneer er gedronken mag worden: wanneer de ‘enge’ muziek start, wanneer iemand schreeuwt/krijst, wanneer iemand doodsbang lijkt, enz… Je kunt zelf natuurlijk allerlei ‘drinkmomenten’ toevoegen.

Raad de film: De enige voorbereiding is dat je themamuziek van enkele horrorfilms bij elkaar zoekt. Laat de gasten raden bij welke film de muziek hoort. Overigens kun je het ook doen met een kort fragment uit een horrorfilm (youtube), wie weet uit welke film het fragment komt?

Mummy: Als kind vond je het al leuk en tegen het eind van je feest is het ook hilarisch, sommigen zullen al wat wankel op hun benen staan en dit voegt nog een beetje duizeligheid toe! Probeer zo snel mogelijk iemand in wc-papier te wikkelen. Je kunt het spelen in tweetallen maar groepjes van hoogstens 4 personen kan ook.

Wie ben ik?: Maak kartonnen kaartjes met de namen van personages uit horrorfilms en speld die op de rug van binnenkomende gasten. Wie weet aan het eind van de avond welk personage hij/zij is? (Alleen ja/nee vragen zijn toegestaan)


home
© leuke-verjaardag.nl, griezel spelletjes, leuke griezel spelletjes