leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
griezel spelletjes
hollywood spelletjes
disco spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
ridder spelletjes
prinsessen spelletjes
cupcake spelletjes
piraten spelletjes
hello kitty spelletjes
voetbal spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Heksen spelletjes, leuke heksen spelletjes. Heksen en heksjes zijn dol op dit soort leuke heksen spelletjes. Hieronder vind je allemaal griezelig leuke heksen spelletjes, altijd leuk om te spelen bij een kinderverjaardag

Vergiftigde appels: Je hebt een grote hoeveelheid groene appels en een paar rode appels nodig. De rode appels zijn de ‘vergiftigde’ appels. Doe de appels in een grote mand. Doe de heksjes een blinddoek voor en laat ze in de mand grabbelen. Wie een rode appel pakt is ‘af’. Herhaal dit een paar keer tot er één heksje overblijft. Een variant is om de appels in een flinke teil water te doen en de heksjes de appels laten ‘happen’.

Vliegende heksen: Verdeel de groep in tweeën en geef iedere groep een heksenbezem. ‘Vliegend’ op de bezem leggen de groepjes een parcours af. Welk heksengroepje is als eerste weer over de finish?

De ‘verdwijn’vloek: Verdeel de groep in tweeën of drieën, het moeten ongeveer groepjes van vier heksjes worden. Geef iedere groep een rol (of twee) wc-papier waarmee ze één teamgenootje laten ‘verdwijnen’. Het kind wordt dus omwikkeld met wc-papier. Welk heksengroepje kan dit het snelst?

De snelste heksenhoed: Laat de heksjes in een kring zitten. Geef het eerste heksje een grote heksenhoed. Zet muziek aan. De heksenhoed wordt doorgegeven zolang de muziek speelt. Wanneer de muziek stopt is het heksje dat de hoed opheeft ‘af’. Je kunt doorgaan tot er maar één heksje over is.

Zwarte kattenjacht: Maak zwarte katten van karton of gewoon kaartjes met afbeeldingen van zwarte katten. Verstop de katten door het hele huis. Geef de heksjes een mandje en laat ze speuren naar zwarte katten. Welk heksje vindt de meeste?Magische foto: Leuk om mee te geven aan het eind van het feestje. Hang enkele heksen accessoires met dun visdraad aan het plafond. Het moet lijken alsof ze zweven. Laat alle heksjes poseren voor een werkelijk magische foto!

Brrr eng?: Leg enkele voorwerpen onder een laken of tafelkleed. Het moet in ieder geval een beetje ‘eng’ aanvoelen. Ga voor plastic spinnen, slangetjes maar ook gewone pompons doen het goed. Laat de heksjes onder het kleed voelen aan één voorwerp en raden wat het is.

Slechte heks vs goede heks: Tikspelletje, dus het best buiten te spelen maar een grote binnenruimte lukt ook wel. Wijs één heksje aan als ‘slechte’ heks en één heksje als ‘goede’ heks. De ‘slechte’ heks krijgt een heksenbezem, de ‘goede’ heks een toverstaf. De ‘slechte’ heks moet proberen zoveel mogelijk heksjes te tikken. Heksjes die getikt zijn kunnen niet meer bewegen maar kunnen verlost worden door de ‘goede’ heks met haar toverstaf. Speel het spelletje een minuut of twee en kijk dan welke heksjes nog steeds zijn ‘bevroren’. Laat nu andere heksjes ‘goede’ en ‘slechte’ heks spelen.

Wat is het?: Verdeel de groep in twee teams. Maak van tevoren briefjes met allerlei dingetjes die bij een heks horen bv.: zwarte kat, bezemsteel, heksenhoed, spinnen, toverdrank, heksenketel, uil, volle maan, enz.. Doe de briefjes in een heksenhoed of heksenketel (uit onze feestwinkel) en laat een heksje van een groepje een briefje trekken. Ze moet met gebaren duidelijk maken welk heksenvoorwerp op het briefje staat. Welk groepje weet de meeste voorwerpen te raden?


home
© leuke-verjaardag.nl, heksen spelletjes, leuke heksen spelletjes