kinderspelletjes voor buiten
gezonde appels
knal ballonnen
mannetje met blinddoek
vul de flessen
hap spel
haaien helpen
hond, hond, kat spel
bevrijd de dieren
lekker nat worden
grote knikkers spel
zee oorlog
rennen met eieren
roverspel
zoek de schatten
sinaasappel race
ridderspel
superheldenspel
touwtrekken
ballon trappen
uitgestorven dieren spel
modder spel
vlag veroveren
rennen met water
steeds meer tikkers

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Hongerige tijger verjaardag spelletje. Wanneer een tijger honger heeft en het is etenstijd voor de tijger dan moet je uitkijken. Behalve als het een hongerige tijger verjaardag spelletje is, dat is ook wel spannend maar ook heel leuk om te doen als kinderverjaardag spelletje.

Hoe speel je het hongerige tijger verjaardag spelletje: Wijs een kind aan dat de 'tijger' is.

De rest van de groep gaat achter een lijn staan ongeveer 10 meter verder maar dit ligt een beetje aan de buitenruimte die je hebt. De tijger staat met de rug naar de andere kinderen toe.

De groep roept 'wat is de tijd meneer Tijger' en de tijger roept 'het is twee uur!', alle kinderen mogen dan twee stappen naar voren doen. Weer mogen ze roepen 'wat is de tijd meneer Tijger!' en het antwoord kan zijn 'het is vier uur', de kinderen mogen vier stappen vooruit doen. Dit gaat even door.

Tenslotte roepen ze nogmaals 'wat is de tijd?' en wanneer de tijger roept 'het is etenstijd!' draait hij zich om en probeert een kind te pakken te krijgen. Kinderen die weer achter de lijn weten te komen zijn veilig.

Maar…..wanneer de tijger niet goed oplet en een kind weet hem te bereiken voordat om etenstijd is geroepen dan begint het spel weer opnieuw. Sommige kinderen zullen enorme stappen nemen om de tijger zo snel mogelijk te bereiken, anderen zullen juist kleine pasjes doen om snel weer achter de lijn te kunnen komen wanneer het 'etenstijd' is.


home
© leuke-verjaardag.nl, hongerige tijger verjaardag spelletje