Leverpaté
Ingrediënten:
500 gr. varkenslever
500 gr. magere hamlappen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eieren
2 eetlepels port of
rode wijn
zout/peper
5 takjes tijm
100 ml. (slag)room
plakjes ontbijtspek
|
Bereiding
De ui en knoflook snipperen en even aanbakken in boter. Uit laten lekken op keukenpapier. Haal het vlees door een gehaktmolen. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Ben je in het bezit van een echte patévorm dan gebruik je deze natuurlijk maar een cakevorm kan ook prima. Bekleed de vorm met de plakjes spek en laat deze een beetje over de vorm hangen dan kun je ze straks netjes over de paté draperen. Vul de vorm met het vleesmengsel en druk het goed aan. Vouw de speklapjes over de bovenkant. Sluit de vorm af, gebruik je een cakevorm, dek deze dan af met folie. Paté wordt au bain Marie in een oven gebakken. Zet de vorm in een bak water, het water moet ongeveer tot halverwege de vorm komen. In een voorverwarmde oven van ca. 170 graden in een uur tot 1 ½ uur gaar bakken. Laat de paté minstens een dag afkoelen. Laat er wel een gewicht op staan want hij komt iets omhoog en dan is je mooie vorm weg.
|