Marasquintaart
Voor het deeg:
4 eieren
125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. suiker
beetje zout
Voor de vulling:
4 dl. banketbakkersroom
marasquin of andere likeur
jam
voor het glazuur:
250 gr. poedersuiker
likeur
|
Bereiding
De eieren, suiker, geraspte citroenschil en het zout in een kom mixen die boven een pan kokend water staat. Haal de kom van het kokend water en mix het nog even goed door. Zeef het bakmeel en klop het luchtig door het boter/eimengsel. Doe het deeg in een ingevette bakvorm van ca. 25 cm. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Laat de taartvorm goed afkoelen. Snijd hem daarna in 3 lagen.
Maak de banketbakkersroom (helemaal zelf of uit een pakje) en druppel er naar smaak marasquin door. Bestrijk één laag met banketbakkersroom en doe de tweede laag met de jam. Leg de lagen daarna op elkaar. Bestrijk de buitenrand dun met de jam. Maak de glazuur van poedersuiker en de likeur. De truc is om druppeltjes likeur aan de poedersuiker toe te voegen totdat hij smeerbaar is. Strijk de glazuur langs de randen en de bovenkant van de taart.
|