snack recepten
aardappelkroketten
bitterballen
borrelgarnituur
cervelaatbakjes
cocktailworstjes
frikandel
gepaneerde hamballetjes
gerritjes
gevulde eieren
gevulde hamrolletjes
gevulde komkommers
gevulde meloen
gevulde tomaten
hamsoesjes
hartige hapjes
kaasbitterballen
kaaskroketten
leverpate
loempia
mayonaise
pikante soesjes
pikante vleesballetjes
russische eieren
soesjes met pate
schotse eieren
vleeskroketten
vleespastei
zoute amandelen
zoute bolletjes
zoute stengels

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Pasteitjes

Ingrediënten:
200 gr. bloem
200 gr. koude boter
100 ml. water
beetje zout
Bereiding:

Maak een bladerdeeg van de bloem, boter, het zout en water. Doe de bloem met een beetje zout in een kom, doe hierbij de stukjes boter en kneed het even door. Voeg hierbij langzaam het water totdat een samenhangende bal ontstaat. De hoeveel water van 100 ml. is soms net iets teveel maar dit hangt af van het merk bloem dat je gebruikt.
Rol het deeg uit tot een dunne lap op een met bloem bedekt werkblad. Vouw het deeg in drieën op. Dus eerst 1/3 deel omvouwen en dan de tegenoverliggende lap ook tot 1/3 opvouwen. Je hebt nu drie lagen gemaakt. Draai de deeglap nu een kwartslag en herhaal dit. Laat het deeg nu een half uur rusten en herhaal de bovenstaande ‘toeren’ nog twee keer. Rol het deeg steeds uit tot een dunne lap die je kunt vouwen. Vergeet niet om het deeg iedere keer te laten rusten op een koele plek.
Dan kun je de bakjes gaan maken. Zoek even in je keukenkastje voor geschikte vormpjes. Voor de bodem heb je een groot rondje nodig, dan een kleiner rondje om de randen mee te vormen. Voor één bakje steek je drie rondjes uit: 3 grote rondjes, uit twee daarvan steek je een kleiner rondje. Leg een groot rondje op een bakblik, bestrijk de randen met een beetje water als lijm. Leg hierop één van de uitgestoken rondjes en daarop weer het tweede rondje. (een dieper bakje maak je dus eenvoudig met meer lagen) Wil je een dekseltje laat dan een uitsteeksel van één van de rondjes meebakken. In een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin bakken. De bakjes kun je daarna vullen met een ragoût.


home
© leuke-verjaardag.nl, pasteitjes recept, lekker pasteitjes recept