leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
griezel spelletjes
hollywood spelletjes
disco spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
ridder spelletjes
prinsessen spelletjes
cupcake spelletjes
hello kitty spelletjes
heksen spelletjes
voetbal spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Piraten spelletjes, leuke piraten verjaardag spelletjes. Leuke kinderspelletjes om te spelen als je een echte piraten kinderverjaardag gaat vieren. De jarige piraten kapitein en zijn piraatjes beleven de spannendste avonturen en zullen deze leuke piraten verjaardag spelletjes geweldig vinden.

Vind de schat: Vertel de piraatjes dat een andere groep piraten hun schat heeft gestolen maar in hun haast om weg te komen veel gouden munten heeft verloren. Vind de gestolen munten terug! Verstop door het hele huis munten, bij mooi weer kan het ook in de tuin. De piraat die de meeste munten vind, heeft gewonnen.

Gevecht op de loopplank: Maak van langwerpige ballonnen ‘zwaarden’. (Gebruik figuurballonnen waarmee ook bv. dierfiguren worden gemaakt.) Een lange plank is de loopplank, je kunt hem iets verhogen met blokken eronder maar echt nodig is het niet. Twee piraten houden een zwaardgevecht op de plank, wie weet als langste te blijven staan op de loopplank?

Haai!: Spel voor buiten of een grote binnenruimte. Leg een grote uitgevouwen krant of een groot stuk behangpapier in het midden van de ruimte, dit is een eiland. De piraatjes lopen rond tot iemand ‘Haai!’ roept. Iedereen gaat dan op het veilige eiland staan. Na iedere keer wordt een stuk van het papier gescheurd. Steeds minder piraatjes passen op het eiland, wie het niet meer lukt om op het eiland te komen is ‘af’. Tenslotte blijft er één piraatje over, dat is de winnaar. Piraatjes die met één been op het eiland staan zijn ‘veilig’, ook mogen piraatjes elkaar helpen door elkaar op te tillen.Modder: Op een pirateneiland is natuurlijk meer dan genoeg modder om in vast te zitten! Eén piraatje begint als tikker. Wanneer een piraatje getikt wordt moet hij blijven staan met armen en benen wijd (vast in de modder). Hij kan bevrijd worden wanneer een ander piraatje onder zijn benen doorkruipt. Het spel is uit wanneer alle piraatjes vast in de modder zitten. Spreek af dat piraatjes die iemand uit de modder halen niet getikt mogen worden.

Kapitein: Klassiek spelletje met een piratentwist. Je hebt er wel een flinke ruimte voor nodig, het is dus een buitenspel of voor een flinke binnenruimte. Zet twee strepen ongeveer 15 meter uit elkaar. Eén piraatje wordt benoemd tot kapitein en gaat in het midden tussen de lijnen staan. Alle andere piraatjes staan achter de lijnen. Wanneer iemand ‘Schip Ahoy’ roept moeten de piraatjes achter de ander lijn proberen te komen. De kapitein probeert zoveel mogelijk piraatjes aan te tikken. Wie getikt wordt moet de hand van de kapitein vasthouden. In het midden ontstaat zo een steeds langere sliert piraatjes die kunnen tikken. Het piraatje dat als laatste overblijft is de volgende kapitein.

Aanvallen!: Kinderen vinden dit geweldig, zeker wanneer er een volwassene bij is die zich goed kan inleven in zijn/haar rol. Geef de piraatjes allemaal een zwaard (gebruik daarvoor lange ballonnen of plastic opblaaszwaarden), één volwassene is een piraat die per ongeluk op het pirateneiland terecht is gekomen. Het leukste is natuurlijk wanneer de piraat ook echt als een piraat verkleed is. De kleine piraatjes mogen aanvallen en wie de vreemde piraat met het zwaard weet te raken krijgt een aantal snoepjes. Het spel is uit wanneer alle snoepjes op zijn. (Het spel wordt ook wel eens de ‘menselijke piñata genoemd.)


home
© leuke-verjaardag.nl, piraten spelletjes, leuke piraten verjaardag spelletjes