leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
griezel spelletjes
hollywood spelletjes
disco spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
ridder spelletjes
cupcake spelletjes
piraten spelletjes
hello kitty spelletjes
heksen spelletjes
voetbal spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Prinsessen spelletjes, leuke prinsessen verjaardag spelletjes. Als de jarige prinses op haar verjaardag door haar paleis loopt dan lijkt het hare koninklijke hoogheid misschien wel leuk om leuke prinsessen verjaardag spelletjes te spelen met de andere aanwezige prinsessen, prinsen en eventuele onderdanen.

Assepoesters schoentje: De prinsesje zitten in een kring. Geef één van de meisjes een mooi schoentje. Laat muziek spelen terwijl het schoentje doorgegeven moet worden. Wanneer de muziek stopt is het meisje met het schoentje ‘af’. Je kunt doorgaan tot er één prinsesje over is, deze heeft gewonnen.

Prinsesjes in de maak: Het vergt enige voorbereiding. Verdeel de groep in tweeën. Van tevoren heb je al kleding en accessoires voor een prinses in huis verstopt. (Denk aan een jurk, schoenen, tiara, handschoenen, tas, mooie ketting, enz..) Eén meisje wordt per groep aangewezen als prinses. De groepjes moeten de kleding en accessoires bij elkaar zoeken en de prinses hiermee aankleden. Het is wel handig om een lijst te maken met alle spulletjes die verzameld moeten worden.

Spiegeltje, spiegeltje…: Wijs één kind aan dat de kamer uitgaat. Laat de andere kinderen een spiegeltje verstoppen. Het kind dat hem is moet proberen de spiegel te vinden waarbij de andere kinderen mogen aangeven met ‘koud’ of ‘warm’ of ze al in de buurt is.

Tiara voor een prinses: De klassieker geïnspireerd op ‘ezeltje prik’. Vergroot een afbeelding van een prinses of teken zelf op een groot vel behangpapier een prinses. Geef alle gastjes een papieren tiara. Geblinddoekt moeten ze proberen om de tiara op het haar van de prinses te plaatsen.

Vind de schat: Ook prinsesjes moeten soms even dol kunnen spelen. Blaas een hele lading ballonnen op, roze of goudkleurig. Verstop in 1 van de ballonnen een ‘gouden’ munt. Laat de prinsesjes de ballonnen kapot trappen (of erop zitten), wie vindt de schat?Spiegeltje: Geen enkele prinses kan zonder spiegel! Koop spiegeltjes met een houten onbewerkte rand. Verf de rand eerst met plakkaatverf in een mooie kleur. De verf moet daarna wel even drogen maar dat gaat snel met plakkaatverf. Daarna kan de spiegel verder versierd worden met strass-steentjes, stickers, mooie knoopjes, lintjes, enz..

Juwelendoosje: Welke prinses kan zonder. Gebruik als basis een houten, onbewerkt doosje. Wanneer je een onbewerkte tekendoos kunt vinden dan is die ideaal hiervoor. Maar ieder doosje kan gebruikt worden, deze moet alleen onbewerkt zijn. Beschilder eerst het doosje met plakkaatverf (druk de prinsesjes op het hart, niet te dik anders duurt het drogen te lang) Versier het doosjes daarna met stickers, kraaltjes, gekleurde steentjes, enz.. Eventueel kun je een klein spiegeltje in de binnenkant plakken.

Tiara: Knip uit stevig karton de vorm van een kroon/tiara. Daarna mag iedere prinses haar eigen kroontje/tiara versieren. Je kunt verf gebruiken maar ook gewoon stiften of wascokrijtjes. Versieren kan verder met vrolijke stickers, lintjes, glitters of gekleurde veertjes.

Tip: Heb je de kinderen gevraagd om verkleed te komen denk dan aan bescherming van de kleding! Het is zonde wanneer al die mooie kleertjes verf- of lijmspetters krijgen. Je kunt oude overhemden gebruiken, t-shirts of zelfs vuilniszakken waarin je gaten knipt voor hoofd en armen.


home
© leuke-verjaardag.nl, prinsessen spelletjes, leuke prinsessen verjaardag spelletjes