leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
griezel spelletjes
hollywood spelletjes
disco spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
prinsessen spelletjes
cupcake spelletjes
piraten spelletjes
hello kitty spelletjes
heksen spelletjes
voetbal spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Leuke ridder verjaardag spelletjes. Stoere koene ridders die met hun ridder fantasietjes schone jonkvrouwen en prinsessen die gevangen zitten bevrijden uit kasteeltorens, samen met koning Arthur en andere riddertjes aan de ronde tafel zitten en gevaarlijke draken verslaan, al deze ridder avonturen zullen met deze leuke ridder verjaardag spelletjes zeker tot leven gaan komen.

Red de prinses!: Ridders helpen natuurlijk prinsessen in nood. Iedere ridder krijgt een afbeelding van een kasteel op A4, surf maar even op het internet, genoeg te vinden. Verstop door het hele huis stickers met een afbeelding van een prinses. Welke ridder weet de meeste prinsessen op zijn kasteel te plakken? Pas de tijd een beetje aan op de leeftijd van de kinderen, voor hele jonge riddertjes is een kwartier meer dan genoeg.


Drakenei: Een variant op een oude klassieker. Je hebt enkele opgeblazen ballonnen nodig waarin je ‘gouden’ speelgoedmunten verstopt en muziek natuurlijk. De ridders zitten in een kring, geef één ridder de ballon en zet de muziek aan. De ballon wordt doorgegeven zolang de muziek speelt. Wanneer de muziek stopt mag de ridder die de ballon in handen heeft hem laten knappen en de munt inruilen voor een klein cadeautje. Wie als laatste overblijft is de winnaar!


Drakenstaart: Net als ‘ezeltje prik’ maar nu met een draak en een drakenstaart. Print een grote plaat uit van een draak (of teken hem gewoon zelf)en wis de staart. Geef ieder kind een drakenstaart van papier. Ieder kind moet proberen om geblinddoekt de staart op de draak te plakken.Versla de draak: Een volwassene is hier de ‘draak’. Geef de kinderen allemaal een stuk of drie waterballonnen (het is dus een spelletje voor buiten). Misschien kun je nog ergens een drakenmasker vinden om het compleet te maken maar een groen t-shirt met enkele rode/oranje (vuur) stroken doet het ook goed. De kinderen moeten proberen om de draak te raken met de waterballonnen, wie de draak raakt krijgt een ‘gouden’ munt die ze later kunnen inruilen voor iets lekkers of een klein speeltje.


Maak je eigen ridderschild: Maak van heel stevig karton of hout een vorm van een ridderschild. De kinderen mogen nu hun eigen schild versieren. Gebruik hiervoor stickers, verf (plakkaatverf of waterverf, stiften, plaatjes met ridders, draken, prinsessen, zwaarden, enz..


Vind het drakenei: Vertel eerst een kort verhaaltje. De koning heeft hulp nodig bij het vinden van het gouden drakenei waaruit een gruwelijk monster wordt geboren. Het is heel belangrijk om het ei te vinden voordat het uitkomt! Verstop in de tuin (of in je huis) verschillende gekleurde eieren en één gouden ei. Zet op een tafel verschillende kleine cadeautjes die de kinderen kunnen ‘betalen’ met de eieren en voor diegene die het ‘gouden’ ei vindt een heel speciaal cadeau.


home
© leuke-verjaardag.nl, leuke ridder verjaardag spelletjes