Roomtaart
Voor het deeg:
4 eieren
125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. suiker
beetje zout
Voor de vulling:
4 dl. banketbakkersroom
jam
voor het glazuur:
250 gr. poedersuiker
1 eiwit
|
Bereiding
De eieren, suiker, geraspte citroenschil en het zout in een kom mixen die boven een pan kokend water staat. Het deeg moet een lauw worden. Haal de kom dan van het kokend water en mix het nog even goed door. Zeef het bakmeel en klop het luchtig door het boter/eimengsel. Doe het deeg in een ingevette bakvorm van ca. 25 cm. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Laat de taartvorm goed afkoelen. Snijd hem daarna in 3 lagen.
Bestrijk één laag met banketbakkersroom (kun je zelf maken of simpel met een pakje) en doe de tweede laag met de jam. Leg de lagen daarna op elkaar. Bestrijk de buitenrand dun met de jam. Maak de glazuur met poedersuiker en een stijfgeklopt eiwit. Strijk de glazuur langs de randen en de bovenkant van de taart.
|