Russische eieren
6 hardgekookte eieren
sla
mayonaise
2 zoute haringen
ansjovis
150 gr. garnalen of
zalm
zilveruitjes
partjes citroen
|
Bereiding
Dit hebben we allemaal wel eens bij een oma gegeten! De recepten verschillen nogal en meestal worden vooral gevulde eieren gebruikt maar probeer dit ook eens. Maak de sla schoon en bekleed een schaal met de blaadjes. Halveer de eieren en leg ze met de platte kant naar beneden op de sla in een kring. Doe op ieder ei een flinke lepel mayonaise en leg er kruislings ansjovisjes op . Leg in het midden van de ring garnalen (of zalm) met zilveruitjes. Leg tussen de eieren in de ring stukjes haring. Versier de schaal verder met partjes citroen en enkele eieren in plakjes gesneden. Je kunt over het geheel even de peper- of zoutmolen halen maar let op dat de ansjovisjes het geheel al zout maken. Het eet (een heel klein) beetje onhandig omdat de eigeel natuurlijk makkelijk uit het ei valt maar met toastjes naast de schaal is dat ook opgelost!
|