leuke verjaardag spelletjes
abraham spelletjes
sarah spelletjes
hawaii spelletjes
griezel spelletjes
hollywood spelletjes
disco spelletjes
hippie spelletjes

kinderverjaardag spelletjes
brandweer spelletjes
ridder spelletjes
prinsessen spelletjes
cupcake spelletjes
piraten spelletjes
hello kitty spelletjes
heksen spelletjes
kinderspelletjes voor binnen
kinderspelletjes voor buiten

verjaardagscadeaus
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

ook leuk voor de jarige
verjaardag oorkonde
verjaardag cadeaubonnen
verjaardag cadeaus
verjaardag uitjes
verjaardagskalender
Voetbal verjaardag spelletjes, leuke voetbal verjaardag spelletjes. Ben je een echte voetbalfan en ga je daarom een leuke voetbal kinderverjaardag geven voor vrienden en vriendinnetjes die ook van voetbal houden? Met deze leuke voetbal verjaardag spelletjes steel je de show bij alle kinderen die op jouw voetbal verjaardagsfeest komen.

Doelschieten: Natuurlijk als eerste! Wie kan de bal het vaakst in een doel schieten? Heb je een keeper bij het feestje dan kun je die vragen in het doel te gaan staan anders is er vast wel een volwassene voor te vinden. Je hebt er niet echt een doel voor nodig, gewoon twee ballen op de plaats van de doelpalen leggen.

IJzig voetbal: Kies één voetballertje als ‘scheidsrechter’. De ‘scheidsrechter’ is de tikker en krijgt een lading rode kaartjes. Wie getikt wordt krijgt een rode kaart en moet met de benen wijd stil blijven staan. Andere voetballertjes kunnen hem ‘ontdooien’ door onder zijn benen door te kruipen. Het spel is voorbij wanneer alle spelers zijn ‘bevroren’ of spreek een bepaalde tijd af voor het spel.

Voetbalbowling: Net als bowlen maar dan met waterflessen en een voetbal. Zet flessen met water neer zoals op een bowlingbaan. Laat de voetballertjes met een voetbal op de ‘kegels’ schieten, wie weet de meeste om te gooien?

Knallen!: Verdeel de groep in tweeën. Hang aan een pion enkele witte ballonnen, aan een andere pion enkele zwarte ballonnen. Blaas de ballonnen zo stevig mogelijk op. Op een fluitsignaal rent uit iedere team één spelertje naar de ballonnen, pakt een ballon en probeert deze zo snel mogelijk te laten knallen. (er op gaan zitten of op trappen) Daarna moet hij zo snel mogelijk naar zijn team terugrennen en moet een teamgenootje hetzelfde doen. Welk team weet de meeste ballonnen te laten knallen?Blaasvoetbal: Voetbalspelletje dat je ook binnen kunt spelen. Je hebt een paar rietjes nodig en kleine lichte balletjes. We deden het rond de tafel. Verdeel de groep in tweeën, geef iedere speler een rietje, wie weet het balletje blazend door het rietje bij het andere team van de tafel te blazen. Een variant daarop is tussen twee spelertjes. Neem een grote doos (een bananendoos is voldoende), leg in de doos een vel groen papier en teken er met witte verf een voetbalveld op. Maak gaten aan beide smalle kanten, dit zijn de goals. De spelertjes steken een riet door het eigen doel en proberen de bal bij de andere speler in het doel te blazen.

Kin omhoog!: Je hebt kleine voetballen nodig (ongeveer de grootte van een flinke appel). Verdeel de groep in twee teams en laat ze een rij vormen. De eerste speler van de rij krijgt een bal onder zijn kin en moet deze (zonder handen!!!) doorgeven aan de volgende speler. Wel team heeft de bal als eerste helemaal doorgegeven?

Race met hindernissen: Wat is leuker dan iedereen laten zien hoe handig je bent met een voetbal? Maak een soort hindernisbaan waarlangs spelertjes met een bal moeten dribbelen, wie kan dit het snelst? Maak het jezelf niet te ingewikkeld, langs een tuinstoel, onder een trampoline door, twee keer rond de boom in de tuin, enz..

Ballonnenvoetbal: Gewoon een ouderwets potje voetbal maar dan met een ballon. Maak het speelveld niet te groot want met een ballon is iets anders voetballen dan met een bal. (en zorg voor een aantal reserve-voetbalballonnen want er zullen zeker een aantal sneuvelen.)


home
© leuke-verjaardag.nl, voetbal verjaardag spelletjes, leuke voetbal verjaardag spelletjes